Снимка, архив Булфото

Партиите и коалициите, които ще участват в парламентарния вот на 5 октомври, влязоха в сблъсък заради агитационните си материали, четем в днешния брой на вестник "Монитор".

Унищожаване на билбордове на политическите опоненти и замеряне със сигнали до изборната администрация са част от ударите в тази предизборна битка.

Така например в РИК-Ловеч е подаден сигнал, в който надълго и нашироко се обвинява „Атака“, че лепи плакати в нарушение на закона, като такъв имало върху дърво. Членове на изборната комисия отишли на проверка на място, която обаче показала, че върху посоченото в сигнала растение афиш няма. Експертите дори снимали дървото за доказателство.

В Благоевград пък апаратчици на Георги Първанов от коалиция АБВ недоволстват от изобразените жълти звезди на син фон върху монумента на входа на града, които според тях напомняли логото на ГЕРБ. Подателите на жалбата настояват изборната администрация да нареди на кмета на Благоевград да отстрани звездичките. Проверката на членовете на РИК на място показала, че всъщност става въпрос за изобразено лого на Европейския съюз при освежаването на монумента, което хората на Първанов объркали за знак на ГЕРБ. Така в крайна сметка жалбата им била отхвърлена.

ВМРО, която се явява на парламентарния вот заедно с НФСБ в коалиция "Патриотичен фронт“, също е обвинена в некоректна агитация. Според сигнал до изборната администрация партията все още имала разлепени плакати от предишен вот.

ДПС се оплака вчера от посегателства върху предизборните им материали в Дулово и района.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase