Снимка: Булфото, архив
fallback

БСП отива на избори, за да ги спечели. Тази заявка даде водачът на предизборната листа на БСП в Силистра Антон Кутев по Нова телевизия.

Oще по темата
„Ние играем на тези избори категорично за победа. Това, което направихме през последната година и половина, показа какви са разликите между нас и ГЕРБ. Пенсиите никога не са растели толкова, колкото при БСП. При Борисов безработицата скочи, при Орешарски падна”, категоричен беше той.

Социалистът добави, че очаква сега депутатите на левицата да са значително повече от тези след изборите през 2009 година.

„Преживявали сме и по-тежки моменти. Нямам никакво съмнение, че ще имаме значително по-голям брой депутати в този парламент”, допълни Кутев.

Относно противопоставянето на местни структури в Благоевград срещу водача на листата Кристиан Вигенин, той коментира, че това не е прецедент.

„Това, че местните организации не искат определен водач, се случва почти на всички избори. Не само в нашата партия водачите на листите се определят от партията. Проблемът в Благоевград е, че там хората са разделени  - едните искат едно, други искат друго. Аз смятам, че Кристиан Вигенин е човек, който може да свърши работата, с изключително много политически опит. След две години ще разберем дали това е така, или не”, каза той.

Според него може и да има и лична битка в подредбата на листите.
 
„Не се притесняваме от преференцията. Напротив, тя беше част от закона, който приехме. Няма да агитирам хората за или против от преференцията”, допълни Кутев.
 
Според него БСП има социална кауза, която е различна от другите.

„Това не е ГЕРБ, в която можеш да излезеш и да отидеш в друга партия. Като сме на власт, сме виновни, че сме на власт. Като не сме, сме виновни, че Бойко Борисов е на власт”, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

129

Алекс

преди 9 години

А сега кажете не се ли познават платените ботчета. :)Просто сте кристални :)

128

Алек

преди 9 години

БСП е единствената партия, която може да извади България от кризата и да я върне на пътя на просперитета. Само те имат волята и кадрите да го постигнат, защото и само те са партия в пълния смисъл на думата

127

Ина

преди 9 години

Основната разлика между ГЕРБ и БСП е, че когато се появи кризисна ситуация - БСП я решава, а ГЕРБ бяга

fallback