Снимка: архив Булфото
fallback

Правосъдният министър Христо Иванов вече има двама зам.-министри. Те бяха назначени от премиера Георги Близнашки. Сред тях не е съдия Аглика Адамова, срещу която се появиха публикации за връзки на баща й с Красьо Черния.

Въпреки че Иванов защити публично Адамова, а самата тя излезе с изявление, че не познава Черния, тя не попадна сред назначенията на премиера. Заместници на Христо Иванов стават доскорошният съдия в Софийски районен съд Петко Петков и Марин Вачевски, който над 30 години е работил в ГД „Изпълнение на наказанията».

Oще по темата
Премиерът назначи нови 10 зам.министри, съобщиха от правителствената пресслужба. Зам.-министри на труда и социалната политика стават Румяна Георгиева и Спаска Петрова. Георгиева е завършила „Икономика и управление на промишлеността” в УНСС и до момента е парламентарен секретар на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Спаска Петрова е ръководител на проекти към Сдружение „Нов път”.

Министърът на околната среда и водите ще бъде подпомаган в работата си от досегашния заместник-кмет на Община Бургас Атанаска Николова. Тя е инженер еколог и инженер по биотехнология от Техническия университет в София.

Ирена Младенова става заместник-министър на икономиката и енергетиката. Тя вече е заемала този пост в предишното служебно правителство, сега е част от икономическия екип на президента. Завършила е Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, където е асистент от 2010 г.

Големият български гимнастик  Йордан Йовчев се връща като зам.-министър в Министерството на младежта и спорта. Другият заместник-министър е Калин Каменов, който ръководеше Държавната агенция за закрила на детето до м. юли 2013 г.

Както Dnes.bg вече писа, зам.-министри на образованието и науката стават началникът на Регионалния инспекторат по образованието на София-град Ваня Кастрева и проф. Николай Денков – ръководител на катедрата по инженерна химия в Химическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

r3v0lv3r

преди 9 години

Много крадаха БСП+ДПС, явно имат доста пари да плащат на троловете.

6

Винету

преди 9 години

До 5. ГЕРБ ще спечели без да му помагат и ще управлява въпреки напъните на *** като теб.

5

ха, ха

преди 9 години

Адамова добре я няма, но и Иванов е достатъчен, за да се изпари надеждата, че може и да имат разум. А мълчанието на адвокати, съдии и други юристи е просто оглушаващо...Гледаме и помним.

fallback