Снимка: архив Булфото
fallback

Служебното правителство ще вземе решение за смяна на петима областни управители утре. Това става ясно от проекта за дневен ред на заседанието на новия кабинет.

Предложението за освобождаването на досегашните губернатори и назначаването на нови внася министър-председателят Георги Близнашки.

С постовете си се разделят областният управител на Благоевград Муса Палев, този на Пловдив - Венцислав Каймаканов, на Русе – Венцислав Калчев, на Монтана – Николай Пенчев и на Плевен – Илиян Йончев. На тяхно място се очаква служебният кабинет да назначи  Димитър Димитров, Розалин Петков, Симеон Иванов, Нина Петкова и Бойко Балтаков.

Част от тях до момента са били зам.-областни управители,  притежават опит в административното управление и мениджмънта, се казва в съобщението на правителството.

Oще по темата
По време на заседанието си утре се очаква правителството да вземе решение и за промени в Надзорния съвет на НОИ. От съобщението не става ясно какви ще са те, но се уточнява, че те са обусловени от персоналните промени в правителството.

В дневния ред на кабинета е включено и решение за предоставяне на еднократна финансова помощ на законните наследници на загиналите при наводненията в габровското село Враниловци и в град Мизия.

Министрите ще определят и критерии, при наличието на които в обекти на територията на България е задължително създаването на звена за пожарна безопасност. Целта е да се въведат допълнителни мерки за превенция и реагиране в случаи на пожар и за повишаване сигурността на посетителите и работещите в обществени сгради и други големи обекти, се казва още в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Rer

преди 9 години

Защо веднага уволнениа, още втори ден о почнахте да мислите как да завладеете и крадете. Сякаш сте сваршили цялата работа и само това е останало а всъщност не знаете каде сте и какво да правите

65

vesko02

преди 9 години

Какви рокади ,става дума за свои хора,които са гладни.

64

реалист

преди 9 години

Служебното правителство стартира успешно и има всички шансове да остане в Историята като авторитетно и справедливо.

fallback