Снимка: архив Булфото

Новият лидер на БСП Михаил Миков ще е председател и на „Коалиция за България”. Въпреки заявките на Сергей Станишев той да остане начело на лявата коалиция, това няма да се случи, стана ясно след заседание на червения пленум днес. Шефът на ПЕС ще е председател на Консултативния съвет на коалицията. Това съобщи Атанас Мерджанов, който е новият говорител на червената партия.

Още по темата
Както Dnes.bg вече писа Коалиция за България най-вероятно ще се прекръсти на „БСП- лява България”. Предстои новото име да бъде одобрено от състава на коалицята, очаква се с него БСП да се яви на изборите.

Председател на предизборния щаб на БСП за изборите през октомври ще е лидерът Михаил Миков.

Мерджанов обясни, че тримата членове на ръководството, които бяха освободени днес, остават да работят с пълна сила за партията в предстоящата кампания. По-рано стана ясно, че от Изпълнителното бюро на БСП си тръгват Красимир Янков, Борислав Гуцанов и Емил Костадинов. На тяхно място в оперативното ръководство влиза Захари Георгиев.

„Всеки един от тях има достатъчно отговорности по регионите, които представлява. В крайна сметка, съставът на Националния предизборен център се допълва с нови колеги като се отчита различен регионален, професионален, организационен принцип, за да може БСП да постигне максимални резултати на предстоящите парламентарни избори”, каза още Мерджанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase