Снимка: БСП

Новоизбраният председател на БСП Михаил Миков обяви на традиционния събор на Бузлуджа, че ще води партията към сила, единение и изборна победа. Той благодари за подкрепата на конгреса. Това е тежка отговорност, която заедно с вас аз ще реализирам в името на силна, единна и истински представителна БСП, заяви Миков.

Бузлуджа е знаме, високо в планината, но е и символ на единение и сила да преодолеем трудностите, посочи той. Октомври не е бой последен, октомври е битка по пътя за една по-добра и по-искрена България и по-отговорно БСП, заяви новият лидер на социалистите.

Още по темата
Той изрази убеденост, че ще спечелят тази битка, напук на десницата и на тези, които се борят срещу лявата идея.

Миков призова всеки партиен член и ръководител да си даде сметка защо е в БСП - от секретаря на основната партийна организация до председателя на БСП. По думите му лявата идея е кауза и няма никакъв личен интерес, който може да бъде поставен по-високо от нея. Тогава хората ще ни повярват, тогава ние ще отидем при хората, за да дойдат те при нас, добави той.

И днес десницата, облякла друго облекло, се опитва да разруши демократичния модел на парламентарната република, заяви новият председател на БСП и председател на 42-то Народно събрание. Според Миков България е разделена от прехода, в който капиталът натрупваше, а трудът оцеляваше, разделена е с поколенията, а БСП има дълг да обедини хората под знамето на лявата на идея, на интересите на българските граждани.

Досегашният лидер на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев пожела на Миков да е жив и здрав, и да постигне много повече за БСП и за България, отколкото е успял той.

Станишев отбеляза, че вече има негласна коалиция - президент, ГЕРБ, ДПС, която по думите му е израз на задкулисието. Тя е сделка за икономически и политически интереси на гърба на хората, каза Сергей Станишев, цитиран от БТА.

Няма да допуснем те да ограбят България, заяви той.

Станишев отбеляза, че социалистите са единни и силни, и днес на Бузлуджа са се събрали над 45 000 души, въпреки дъжда и лошото време.

На събора новият председател на БСП Михаил Миков връчи наградата за лява публицистика "Георги Кирков" на журналиста от вестник "Дума" Александър Симов. Тази награда е единствената, която някога съм искал, защото се връчва на Бузлуджа, призна Симов.

Дъжд и мъгла посрещнаха членовете и симпатизантите на левицата на Бузлуджа. Малко преди политическия митинг обаче слънцето се показа между облаците. На Бузлуджа партийните си книжки получиха 123-ма нови членове на БСП, на колкото години е партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase