Снимка: БТА
fallback

Новият лидер на БСП Михаил Миков няма да бърза с промените в партията си. Преди да пристъпи към рокадите в ръководството и начина на работа на столетницата, председателят на парламента възнамерява да проведе разговори с "широк кръг хора от БСП", съобщава "Труд“.

Михаил Миков вече събра Изпълнителното бюро на партията, но не обяви на членовете му дали ще запазят постовете си. Обсъждани са само предстоящият събор на Бузлуджа и актуализацията на държавния бюджет.

Според очакванията новият лидер на социалистите ще извади няколко души от ръководството на партията. Според вестника Драгомир Стойнев, който до последно се състезаваше с Миков за лидерския пост, ще остане зам.-председател на БСП. Същото важи и за Янаки Стоилов.

Шефът на парламентарната група на левицата Атанас Мерджанов, който отскоро е и член на ръководството, може да получи дори по-големи отговорности. Тримата вече са се виждали с Миков.

"За промени може да се говори едва когато проведем разговори с хората, които искат БСП да бъде най-силната партия в България", коментира лаконично Миков.

Първите промени може да станат ясни на 8 август, когато ще се събере Националният съвет на БСП. Според социалистите обаче те може и да бъдат отложени.

В сряда вечер депутатът от БСП Корнелия Нинова поиска партията да се раздели със задкулисните влияния. Нинова, която беше кандидат за лидер на левицата, но изгуби битката, се обяви за промяна в партията.

Според нея в новото Изпълнително бюро на БСП не трябва да има депутати. „Народните представители трябва да са в парламента и да коват закони”, смята тя. Депутатката предложи в новото ръководство на партията да има повече партийни строители и кметове, за да се заздрави връзката с местните структури.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

п

преди 9 години

Най-големият крадец! От Кула съм и знам за какъв *** става въпрос!

18

Анонимен

преди 9 години

Налей кръчмарююююю от най тежкото виноооо (и една водчица за другаря)

17

АНОНИМЕН

преди 9 години

Няма да бърза с промени ,защото всички са с промити мозъци като речни камъни.

fallback