Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото
fallback

"В трудни за страната моменти истинските политици и отговорните партии се разпознават именно по това дали могат да поставят националните приоритети над всичко, да загърбят партийните си интереси и да бъдат честни с нацията“. Това заявява президентът Росен Плевнелиев в изявление по повод приетата днес на първо четене от НС актуализация на бюджета на НЗОК и на държавния бюджет за 2014 г., съобщи прессекретариатът на държавния глава. Плевнелиев приветства актуализацията.

Държавният глава посочва, че актуализацията на държавния бюджет не е самоцелно действие, нито е жест към служебното правителство, а е стъпка в правилната посока, която обаче не решава напълно проблемите в непредсказуемата среда, в която се намира страната.

Oще по темата

Липсата на политическа воля за реформа на здравеопазването постави целия сектор в критично състояние, посочва Плевнелиев. Приетите изменения днес дават възможност секторът да получи глътка въздух, но нуждата от качествена реформа едва ли може да бъде поставяна под съмнение, оценява той.
 
Президентът пояснява, че предвидените в изменението на бюджета средства ще са необходими на общините за осигуряването на финансовите корекции, които да размразят разплащанията на средствата от европейските фондове и да дадат на страната ни шанс да усвои близо 3 милиарда лева до края на следващата година.

Това е отговорното отношение към българските граждани и към страната, категоричен е държавният глава.
 
„Актуализацията на бюджета ще помогне българските граждани да не усетят цялата тежест на кризата, в която се намира страната. Това решение на Народното събрание ще бъде инструмент, с който може да се даде възможност да се противодейства срещу извличането на политически или икономически ползи на гърба на българския народ“, посочва Плевнелиев в изявлението си.
 
Призовавайки депутатите да подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК и на държавния бюджет за 2014 г. и на второ четене, президентът заявява, че това е една правилна стъпка към стабилизиране на страната и осигуряване на плавен преход към повече стабилност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 9 години

До АнонименА ти къде си СЕГА?

66

Анонимен

преди 9 години

Що ривете бе, къде бяхте когато Оглупарски и сие актуализираха 2013г. бюджета без основание и заделиха 500 милиона в ПИП, като 2005г. и ги краднаха, къде бяхте когато за една година тройната ламя направи 4 милярда допълнителни заеми и ги краднаха, без да заделят и един лев за здраве или за нещо друго??? М--- ви да е - а комуно-депесаро-ДС агентурна зган!!!!

65

Анонимен

преди 9 години

Ами не е жест към служебния кабинет я. Тези пари са за Боко и тайфата.

fallback