Илияна Йотова. Снимка: Булфото, архив
fallback

Още след евроизборите правителството е трябвало да подаде оставка, смята Илияна Йотова, която отново е евродепутат.

„Настоявах да подадем оставка веднага след евроизборите. Исках ние да сме партията, която първа да се оттегли от подкрепата си към правителството, не защото не продължавахме да го подкрепяме, не защото трябваше да има някакви радикални действия от наша страна, а защото си давах сметка, че от изборите до сега страната щеше да изпадне в политическо безвремие, както и стана", коментира тя по Нова телевизия.

Oще по темата
По думите й тогава не е срещнала подкрепа, защото колегите й са твърдели, че не са изчерпани възможностите.

„Имахме да приемем много важни закони в парламента. Вслушах се в аргументите им, това е демокрацията, мнозинството побеждава. Няма какво да крием, от изборите насам, особено след прословутата пресконференция на Лютви Местан, очевидно ставаше дума за правителство, което в един момент ще среща подкрепа на едната партия, а после на другата, но беше очевидно, че машината, която трябваше да го поддържа, вече я нямаше”, посочи Йотова.

Тя отхвърли твърдението, че е имало коалиция между БСП и ДПС, партиите които подкрепяха правителството.
 
„Не сме били в коалиция с ДПС, ние нямахме коалиционно споразумение, имаше отделни общи позиции”, обясни социалистката.

„Изпитото кафе в Кърджали не беше случайно, както и начинът по който бяха предупредени журналистите. Още тогава ни светна червената лампа”, посочи тя, визирайки срещата на лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДПС Лютви Местан в Кърджали.

Тя посочи, че доста преди изборите е поискала оставката на министри, на първо място на  земеделието и храните Димитър Греков.
 
Йотова коментира и предстоящия избор на председател на БСП.

„Аз не съм кандидат за лидерския пост на БСП. Според мен най-силната комбинация за партията е Стефан Данаилов със силнен екип под него”, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

iv

преди 9 години

Ey..kakva si stanala! Buzesta i mazna....s parichkite na bednite bulgari! Emi..lesno li se puska kokala be Yotova...ne se nalapa ey!

61

ихъ

преди 9 години

Тази сутринта ме разби - каза, че БСП и ДСП не са правили коалиция. Представяте ли си колко *** са им избирателите!? Тези много добре го знаят и го използват, защото естествено, че това беше насочено към петнайските. Как искате да сме добре, като 3/4 от прехода ни управляват престъпниците от БС-ДПС избрани от гламав и *** електорат.

60

naco

преди 9 години

ПРИЧИНАТА не е в лидера Ви г-жо Йотова,а в такива "КАЛИНКИ" като Вас! Дори и Маркс да се роди отново,пак няма да се оправите ,защото Ви има Вас!

fallback