Снимка: БТА

В момента не е възможно да се направи коалиция с ДПС. Това заяви в ефира на БТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Като причина за това той изтъкна факта, че от ДПС са еднакво ангажирани с годината управление на кабинета „Орешарски” и с проблемите, които има страната.

Още по темата

По думите на Борисов ДПС са проявили по-силно чувство за самосъхранение с предизвикването на извънредните парламентарни избори. Според него, ако бяха останали с БСП и Атака, са щели да се сринат.

Борисов отново коментира твърденията за затопляне на отношенията между ГЕРБ и ДПС. По думите му умериният тон между партиите е само и единствено заради запазването на етническия мир.

„Нека с ДПС воюваме само на политическия фронт. Аз разбирам огромните усилия, които виновната за всичко в момента партия – БСП, се опитва да се измъкне от тази целувка с ДПС. Все пак нека не забравяме, че те още са в коалиция, а и три пъти в своята съвременна история бяха в коалиция с ДПС”, допълни още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова за умерен тон между БСП и ДПС. „Мислете за след 5 октомври, защото няма на всяка цена да дам ГЕРБ да управлява. Властта не е самоцел”, заяви Борисов. По думите му е много вероятно, ако ГЕРБ не спечели мнозинство, позволяващо управление, ДПС и БСП отново да трябва да съставят кабинет.

Борисов отново заяви, че партията му е готова да подпише предизорно споразумение с Реформаторския блок. По думите му това е искао от всички в ГЕРБ. „Нека видим резултатите, но съм готов на всякакви стъпки с тях”, коментира той и допълни, че от Реформаторския блок обичат да поставят ултиматуми, с които той не може да се съгласи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase