Снимка: архив, Reuters
fallback

Бюджетната и здравната комисия в парламента подкрепиха актуализацията на бюджета на НЗОК на първо четене, но заедно с икономическата комисия отхвърлиха промените в държавния бюджет. ГЕРБ не участва в заседанието на комисиите.

Oще по темата
От БСП мотивираха отказа си да подкрепят актуализацията на държавния бюджет с мотива, че това не се налага. Те са против вдигането на тавана на дълга.

Няма никакви причини за промени с милиарди, това си е чиста пропаганда преди изборите, коментира социалистът Румен Гечев.

Въпреки че по-рано от левицата заявиха, че може да се актуализира бюджетът на НЗОК, без да се правят промени в централния, финансовият министър Петър Чобанов разясни, че това няма как да стане.

По думите му трябва да има промени в централния бюджет в частта за трансферите.

Не мога да предполагам какво би се случило оттук насетне в пленарна зала, ако изобщо се стигне дотам, но каквото и да е, всичко трябва да се оформи законово и трябва да има актуализация и да се посочи откъде ще дойде трансферът за НЗОК, каза Чобанов.

Финансовият министър обясни, че има начин трансферът към Касата да бъде направен и без вдигане на дефицита в държавния бюджет, но това също изисква актуализация, тъй като ще се наложи намаляване на разходите на ведомствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Сашо

преди 9 години

Напълно съм съгласен с Мерджанов. Не може целия парламент да се занимава с глупавите изисквания на Бойко и хиените му

11

Катя

преди 9 години

На ГЕРБ много им се иска да им бъде осигурено безпроблемно и безметежно управление, чрез гласуването на целия бюджет и да могат да обвиняват предишното правителство за всичко, ама няма да им се получи номера явно....

10

Жоро

преди 9 години

БСП си върши работата, а ГЕРБ гледа и недоволства, че и те не могат така

fallback