Снимка: Булфото
fallback

От ГЕРБ отрекоха твърдението на депутата от БСП Румен Гечев, че в КТБ има ликвидни активи на стойност 2 милиарда лева, които според него могат да бъдат използвани, за да се покрият влогове на фирми и граждани над 200 000 лева.

Oще по темата
"Не е вярно, че в КТБ има 2 милиарда бързоликвидни активи, според доклада на БНБ, ако говорим за активи, има 2 милиарда кредити, раздадени на работещи предприятия, които си ги погасяват. Тези кредити не са високоликвидни активи и това означава да поискаме предсрочно погасяване на кредитите и да поставим предприятията под риск“, коментира Менда Стоянова от опозицията.
 
Относно идеята да има специален закон за КТБ Лиляна Павлова обяви, че закон се прави на базата на разчети, а още не е ясна пълната информация от БНБ за КТБ.

По думите на Менда Стоянова лицата с над 200 000 лв. влогове в КТБ имат общо 600 милиона лева.

Според нея, ако се стигне до варианта и те да бъдат обезщетявани, не би трябвало да получават лихви.

Лиляна Павлова пък настоя първо да се проведи дали тези вложители са плащали данъци върху лихвите от депозитите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 9 години

Абе не се излагайте бе....Говори се за данък който е платен или не при придобиването на основната сума която е внесена в банката.Това е коренно различен данък от "данъл лихва". Става дума евентуално за мръсни пари които могат да бъдат обложени със стара дата или конфискувани от държавата ако са без ясен произход.Много хора ще изгорят щото са алчни бунаци които си набутаха нередовните пари за лихва.Има го в зара,ама балъците алчни,алчни...Да бяха си купили по една гарсониерка поне,ама на!

52

Аз

преди 9 години

КТБ след като няма бързоликвидни активи, как тогава БНБ е направила превод 30млн. от КТБ към БНБ, след като е затворила банката (на 25юни)?

51

Глупости

преди 9 години

"Лиляна Павлова пък настоя първо да се проведи дали тези вложители са плащали данъци върху лихвите от депозитите си." Пълна глупост е това. Банкъта удържа данък лихва на място на падеж.

fallback