Снимка: БСП
fallback

Въпреки очакванията премиерът Пламен Орешарски да обяви тази вечер в Брюксел номинацията за български еврокомисар, това най-вероятно няма да стане. Лидерът на ПЕС Сергей Станишев обяви пред журналисти в европейската столица, че България едва ли ще представи номинацията си днес.

Oще по темата
На специалното заседание на Европейския съвет тази вечер се очаква всяка от държавите да обяви своите номинации.

Шефът на социалистите не уточни кога България ще определи кандидата си за еврокомисар. От думите му стана ясно, че в момента текат преговори между партиите и че те все още нямат споразумение по въпроса.

Според лидера на ПЕС за страната ни щяло да е по-добре в следващата Европейска комисия да има повече социалисти. Това, смята Станишев, би било важно за промяната в ЕС.

Лидерът на БСП обяви вчера, че той няма да е кандидатурата за български еврокомисар. Преди време името му беше споменато като възможност от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Вчера пък Борисов каза ново име, което според него ще бъде номинирано от България – това на външния министър Кристиан Вигенин.

В същото време ГЕРБ са категорични, че Кристалина Георгиева трябва да остане като български еврокомисар и в новата Европейска комисия. Според днешната белгийска преса Кристалина Георгиева е една от фаворитките за поста на върховен представител по външната политика и сигурността.

Сергей Станишев обаче отказа да отговори на въпроса кого би подкрепил между номинациите за комисар по външната политика между италианката Федерика Могерини и комисар Кристалина Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 9 години

СТАНИШЕВ!!!

19

може - не може

преди 9 години

Бокова може (подкрепена и от Бойко), Кристалина не може да има подкрепа от всички основните партии.Комунистическа работа!

18

България

преди 9 години

България има кандидат - Кристалина Георгиева. Само, че правителството, което му остават броени дни живот слугува на сметките на Станишев и Моника.

fallback