Снимка: БСП
fallback

Соцлидерът Сергей Станишев отрече да е обмислял възможността да стане еврокомисар.

Станишев, който избра да стане евродепутат и вече обяви оттеглянето си като председател на левицата, заяви в Страсбург, че за него в момента е важна работата му като лидер на ПЕС.

Oще по темата
„Вариантът да стана еврокомисар не е стоял пред мен и не съм го обмислял", отсече той пред журналисти.

Наскоро лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че Станишев ще бъде номиниран за еврокомисар по имиграцията. От опозицията дори заподозряха, че кабинетът не подава оставка, за да може да предложи номинацията в Брюксел.

Днес пък Борисов излезе с информация, че управляващите се готвят да предложат за еврокомисар настоящия външен министър Кристиан Вигенин и определи това като „смешен вариант“.

В коментар на предстоящото обсъждане на бъдещите еврокомисари Станишев обясни, че утре, както преди всеки Европейски съвет, ще се проведе среща на премиерите от ПЕС и на нея ще има координираща дискусия за намеренията на всяка една страна и за общата политика на партията.

Той съобщи, че е изпратил писмо до участниците в утрешната среща с настояване да се търсят силни кандидатури за еврокомисари от социалистическото семейство.

Сергей Станишев подчерта, че работа на българското правителство е да избере българския еврокомисар и очаква да се проведат консултации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 9 години

е, да, там по трудно се краде.

35

CVETA

преди 9 години

Тоя как се понася като се гледа в огледалото,направо ми е чудно.Нещастна,елементарна амеба !

34

Анонимен

преди 9 години

Обмисли да пукнеш и да оттървеш вселената от излишното си и вредно присъствие тогава!

fallback