Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Министерският съвет върна на здравното министерство проекта за актуализация на бюджета на Здравната каса. Това информира правителствената пресслужба в съобщение до медиите.

В него се уточнява, че кабинетът очаква от ведомството на Таня Андреева искането за повече пари „да се приведе в съответния вид“.

Oще по темата
Съобщението е изпратено по повод изявленията на здравната министърка, че в Министерския съвет има внесен проект за актуализация на бюджета на НЗОК.

„В Министерския съвет за втори път постъпва материал в рамките на 3 дни без финансова обосновка, който в този си вид не може да бъде разгледан нито на заседание на Министерския съвет, нито в парламента“, съобщиха от пресслужбата на правителството днес.

В съобщението до медиите се допълва, че в Министерството на здравеопазването знаят реда, по който се предоставят материали за разглеждане от Министерския съвет, заложен в Устройствения правилник на МС. „Това показва, че просто имитират действия пред обществото“, се казва още в съобщението.

От правителствената информационна служба уточняват, че на Министерството на финансите е възложено да подготви съответната финансова част за актуализацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

анонимни бандити

преди 9 години

Истината е, че ние си гласуваме , а ни управляват чиновниците в това министерство, които са едни и същи некадърници,че и лакоми отгоре.Тия от втория етаж трябва да излязат на .Те пишат концепциите, те уреждат ЗОПовете.За тях никой не е гласувал, за тях няма и закони Кой проверява чиновника Х и кой му търси сметка?-НикойЗащо сега пак ще се връщат парите за спешна помощ в болниците.Едните ги вадят от там, другите ги връщат.Кой има сметка да се замитат следите от безхаберието?Танчет

15

гешефтари несменяеми

преди 9 години

Традиционно в това министерство си живуркат кърлежи,които смучат пари за какво ли неВсеки който е виждал кабината на линейките ще забележи къде са потънали паритеВсяка линейка разполага с поне 3-4 вида системи за навигация,от които работи само една. Това е защото всяко правителство си прави свои гешефти с тях. Има и 4 моделарадиостанции и GSM,от които също работи най-много 1.Това е друг гешефт. Но няма дефибрилатори,а пейсмейкърите бяха изхвърлени като "ненужни". Линейките са за брак

14

Убавец

преди 9 години

До дроздда, там ги избират първо да са грозни, после алчни и крадливи. Андреева поне не ми спира глътката от гнъс като я видя на талавизоро и не краде. то не че има вече и нещо за крадене в здравеопазването де - Боце извлече каквото беше останало, даже резерва на здравната каса го асфалтира некъде по магистралите... хахах!

fallback