Централата на БСП на "Позитано". Снимка: архив, БулФото
fallback

За първи път от последните 15 години е трудно да се каже кой ще спечели лидерския пост в БСП, коментира социологът доц. Александър Маринов предстоящия конгрес на левицата на 27 юли.

По думите му не е изключено на самия конгрес на партията да се появи друга кандидатура, тъй като лансираните шест „не впечатляват с кой знае какво освен с бройка“.

Oще по темата
Шестимата спрягани кандидати за поста на Сергей Станишев, който поиска избор на нов председател, след като все пак реши да стане евродепутат, са Драгомир Стойнев, Мая Манолова, Янаки Стоилов, Корнелия Нинова, Георги Кадиев, Жельо Бойчев.

„Тези личности не са впечатляващи, защото нито една от тях не изразява същинска, дълбока промяна в начина на правене на политика и в откъсването на БСП от обвързаностите, които досега диктуваха нейната политика“, посочи Маринов пред БНР.

Според него общото между тях, с изключение на Янаки Стоилов, е, че това са хора, които нямат реален политически опит.

По думите му предстои да се види не само коя личност ще оглави БСП, а и как тази промяна ще изразява една много по-сериозна и по-цялостна политика.

Според него краят на ерата „Станишев“ е дошъл много отдавна. „Сега очакваме да бъде узаконен този край, защото краят на една ера на един политик идва с неспособността му да изпълнява своите функции, в случая да бъде ръководител, да води една партия. Станишев отдавна не е в състояние да изпълнява както трябва тази функция, смята социологът.

Маринов коментира, че много преди да се заговори открито, е било ясно, че соцлидерът води БСП в лоша посока.

Това, че БСП закъсня толкова време да сложи край на тази ера “Станишев“, е един голям минус и тя ще плати за това независимо какви решения взема оттук нататък, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

доброжелател

преди 9 години

То по принцип закъсняха да закрият мафията БКП/БСП.

27

ИВО

преди 9 години

Е,да,закъсняха да сложат край на времето на Станишко-екзекутора на БСП,но за сметка на това,той успя да се насиса,както се казва, по табиет.Така,че....дреме му.Вместо да му сложат раирани дрехи,той ще ни представлява в Брюксел,което е позор за България.Не трябва ли там да ни представляват най авторитетните,умните и можещите ?

26

Анонимен

преди 9 години

Кадием е подходящ за нов председател -

fallback