Драгомир Стойнев, Снимка: БТА
fallback

"В соцпартията зрее бунт срещу Стойнев", информира "Сега". Драгомир Стойнев вече е зам.-председател на партията, освен това личността му се възприема за "топла връзка" с АБВ на предишния президент Георги Първанов.

Oще по темата
Намерението на Станишев да остане начело на "Коалиция за България" пък се приема като заявка за обединение на левицата по примера на гръцката ПАСОК.

Вчера дори вярната на лидера Мая Манолова обяви, че нещата не са предопределени и тя не участва в предрешени състезания. Манолова декларира, че ще участва в надпреварата за най-високия пост. Междувременно в най-голямата партийна организация - софийската, която открай време е опозиция на Станишев, съвсем не са съгласни поста да заеме удобен на Станишев човек.

Балотаж ще определи наследника на Станишев, това показват предварителните сметки, които "24 часа" прави въз основа на потенциалните кандидати и делегатското разпределение на конгреса на 27 юли. 

Освен Драгомир Стойнев и Мая Манолова очаква се в битката да се включат Корнелия Нинова, Янаки Стоилов и Георги Кадиев. На стрaниците на ежедневника проф. Владимир Топенчаров, член на Изпълнителното бюро на БСП, споделя, че правила за подаване на оставка няма. 

В интервю за в. "Труд" Корнелия Нинова, член на Националния съвет на БСП и председател на парламентарната комисия по труда и социалните въпроси отказа коментира дали ще се кандидататира за лидерския пост на левицата. 

Има практика и целесъобразност. С критика на допуснатите грешки, с нови ясни и прости послания ние ще възстановим значителна част от загубите, които понесе партията. Сега БСП защитава интересите на средните и бедните слоеве на населението, заяви тя, като допълни, че соцпартията е готова за разговори с останалите политически сили по дългосрочни реформи в областта наздравеопазването, образованието, енергетиката, пенсионната реформа и демографските проблеми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

хахахаха

преди 9 години

а оня с червените прашки?

28

vesko02

преди 9 години

*** и парцали.Този от кои е ?

27

тя

преди 9 години

Драгомир Стойнев - умен , млад , честен . Превъзхожда досегашния.Най- подходящ от всички други кандидати.

fallback