Снимка: архив Булфото

Военният министър Ангел Найденов направи равнис по кандидатката за лидер на БСП Мая Манолова и подкрепи визията й за това какъв трябва да е бъдещият председател. Няколко часа след като зам.-шефката на парламента обяви, че на БСП й е нужен биткаджия, който да спечели изборите на 5 октомври, и Найденов каза, че новият лидер трябва да бъде човек, готов за битки.

Според него тепърва предстоят битки за модернизиране на партията, за промяна на характера на кампанията, която трябва да води и за организацонното й състояние. БСП трябвало да води битки и с политическите си опоненти.

Военният министър прогнозира, че конгресът на 27 юли няма да е лек, защото ще се направят опити за влияние при избора от много различни субекти - и политически, и икономически. Затова той призова изборът да бъде освободен от всякакви зависимости.

„Участниците в състезанието за председател на БСП трябва да гледат на себе си като на конкуренти, не като врагове“, каза още Найденов. Според него състезанието за лидер може да направи социалистите по-силни и по-консолидирани.

Военният министър призна, че има логика в исканията на синдикатите и работодателите, изразени вчера. Той беше категоричен, че не бива важните неща да зависят от "играта на Сърдитко Петко" и регистрацията за началото на пленарния ден.

Според Найденов ГЕРБ имат полза от тотална криза, хаос и дестабилизация на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase