Красиимр Янков. Снимка: БСП
fallback

Политическият опит трябва да е водещ при избора на председател на БСП, обяви народният представител от Коалиция за България и организационен секретар на левицата Красимир Янков.

"Имаме  насрочен конгрес на 27 юли, в чиито дневен ред е включен избор на председател. Очакванията ми за тези три седмици са да бъдат номинирани кандидати, които се ползват с доверието на членовете на БСП”, посочи Янков пред радио "Фокус“.

Oще по темата

Той отбеляза, че БСП има традиции и механизъм, по които изборът ще се състои чрез демократична и прозрачна процедура. Според Янков наличието на различни номинации за поста е полезен факт, защото ще доведе до конкуренция на идеи, тези и визии за развитие на партията.

Депутатът призова членовете на БСП да бъдат активни и за времето до конгреса да номинират предпочитания от тях бъдещ председател – този, който според тях в максимална степен ще бъде полезен за левицата и обществото.

"Според мен този човек трябва да бъде с богат политически опит и да познава регионалните структури на БСП. Той трябва да бъде разпознаваем не само за членовете  на БСП, но и за цялата общественост”, посочи Янков.

По думите му предстоят тежки и отговорни парламентарни избори и опитът на бъдещия председател трябва да е водещ при номинирането на кандидатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

цонко

преди 9 години

Драги ми мръснико Янков,спри да се излагаш.

26

?!?!?

преди 9 години

Че какво пречи и да няма политически опит ? Досегашният ви лидер нямаше опит в НИЩО и без това,нз каква ще бъде разликата хаха мизерни комуноиди идва ви краят !

25

пещерен антикомунист

преди 9 години

До на...Абсолютно си прав, на мърлявите *** изобщо не трябва да се вярва! И хамстера само простотии избълва на умрелия им пленум, да пукнат дано!

fallback