Снимка: архив, БТА

Следващия вторник да се проведат консултации при председателя на парламента Михаил Миков за уточняване на програмата на парламента до предсрочното му разпускане, предлага лидерът на ДПС Лютви Местан.

По този начин той протегна ръка към опозицията, която бойкотира работа на Народното събрание с мотива, че мнозинството не си спазва обещанията, и така на практика се оказа, че парламентът няма как да заседава.И днес, както и вчера, депутатите не събраха необходимия кворум за провежда не на заседание.

Още по темата
Според Местан във вторник трябва да бъде уточнена не седмичната програма на парламента, а тази до края на мандата.

„Това е единственият начин сряда да не се превърне в безкраен низ от процедурни хватки, дори и да има кворум“, посочи той.

Според него такива консултации ще бъдат ясен знак към българските граждани, че парламентарно представените политически сили могат да осигурят работата на законодателния орган дори в условия на парламентарна криза.

„Българското общество има нужда от този знак, още повече че вчера премиерът Пламен Орешарски постави точка на проблема, той намери решението и с конкретна дата, на която ще подаде оставка", настоя лидерът на ДПС.

Лютви Местан съобщи още, че движението няма своя номинация за еврокомисар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase