Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Институцията парламент вече девалвира, държат се като деца, тичат напред-назад. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира решението на неговите депутати да бойкотират работата на парламента, който трябва да се разпусне на 6 август, но реално вече няма как да работи, след като и „Атака“ отказа да участва в заседанията му.

„Няма да търпя повече тези опорни точки и тези лъжи. „Атака“ влезе да им направи Закона за Сметната палата и този безумен закон за МВР и се изниза по терлици, БСП мисли, че ние ще им правим кворума и дезертират от парламента. Излъгаха, защото при президента ясно и точно се разбрахме, че всички подкрепяме предложенията на БНБ, а те гласували с "въздържал се" на комисия и тук се правят на интересни, разбрахме се да не говорим за банките, те ни атакуват непрекъснато“, заяви Борисов.

Още по темата
Той разкритикува и преназначението на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров за още 5 години на поста.

„Назначават вчера главен секретар за пет години напред. Както предупредих за фонд „Земеделие”. Има ли ДАНС, МВР, главен секретар? Те са за арест всичките от това, което слушах сутринта”, подчерта Борисов.

„Нито един ангажимент не са изпълнили. Ама те се целуваха, дето викаше баба, на Орлов мост, а сега за една седмица ние да им отнесем всички пасиви, да си отиват и толкова, няма да сме им параван на безобразията, утре могат да кажат: „Ами те си работиха ГЕРБ и ДПС“, добави лидерът на опозицията.

Борисов разкритикува и решението на премиера Пламен Орешарски да не актуализира бюджета на НЗОК, въпреки че се очертава да има огромен дефицит и болници са заплашени от фалит.

Според Борисов по този начин "обричат хората да измрат" по време на мандата на служебния кабинет, защото няма да има средства за здравеопазване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase