Снимка БГНЕС

ПП-ДБ да подкрепи кабинета на ГЕРБ, а после да си остане в опозиция. Такова послание отправи по Нова ТВ Даниел Митов, който е номиниран за външен министър.
 
Това е състав на кабинет, предложен от ГЕРБ-СДС, нямам никаква представа как ще гласува ДПС утре, просто не знам. ДПС си взима решенията самостоятелно. Те си решават какво ще направят, заяви Митов. "Ясно е, че България не може да бъде водена от избори на избори", добави той.

"ПП-ДБ имаха претенции към състава на Министерския съвет - "Ники трябва да пътува". Те си провалиха собствения кабинет, но това е в миналото", каза още Митов. Според него сериозните партии "гледат на сегашното разпределение като възможност да реализират програмите си".

"Предложихме разговори, протегнахме ръка към всички партии да им предложим разговори по приоритети. ПП-ДБ отказаха да дойдат на разговори. Не може след изборите да се държиш като наблюдател и политически анализатор. За съжаление, ПП-ДБ се държат като анализатори, подсмихват се, че може би няма да има правителство", каза още Митов.

И добави: "Откъде ще дойде подкрепа не мога да знам. Знам, че може да се обърнем към ПП-ДБ да подкрепят кабинета, както ние подкрепихме техния, а после да си останат в опозиция". Митов добави, че пачките и пуделите ги видели, но ПП-ДБ били политическа реалност. А политиката работила с реалности.

Попитан какво се случва с Мария Габриел, Митов каза, че не я е виждал последните дни, но тя оставала част от партията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase