Снимка: БТА
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще отиде в петък на политическите консултации между парламентарно представените партии и ще поиска предсрочните избори да са в средата на септември. Това призна самият той в парламента.

Миналата седмица лидерът на ГЕРБ твърдеше, че няма да отиде на консултациите, защото не вярва на БСП и ДПС, които по думите му са се подиграли с него и самите те са скъсали споразумението, прието при президента за плавен преход към политическа стабилизация.

Освен това Борисов до днес беше съгласен и вотът да е на дата в периода между 28 септември и 12 октомври, нещо което също беше договорено при държавния глава.

Oще по темата
"Има промяна в плана ми за дата на изборите. Вместо държавата да катастрофира плавно, катастрофата се превърна в бедствие. Вчера, докато слушах този псевдопремиер Орешарски, ми се изправя косата за всяка седмица какво още могат да направят. Ще отида в петък, защото считам, че средата на септември могат да се проведат избори, тази агония трябва да спре“, обясни днес лидерът на опозицията.

Според него средата на септември е разумен срок, защото хората ще са се прибрали от почивка и трябва да си готвят децата за първия учебен ден.

"За да се умири държавата, за да се опитаме нещо да поправим, в петък ще отида, иначе ще кажат: “Борисов се инати, Борисов проваля”. Знам им вече опорните точки какво ще напишат и какво ще кажат. Ще отида, за да предложа тази дата. Този парламент няма как да работи повече, няма и какво да решава. Това, което им беше важно -  да си сложат техните хора, те си го решиха. В това не виждам какво може да се консултира", коментира още Бойко Борисов.

Той отново обвини управляващите, че са довели до катастрофа държавата и последната една година е нулева за страната.

"Да излязат и да кажат: „Ние банкрутирахме държавата“. За да не пострадат хората, трябва да дойде МВФ, нещо от което съм се пазил като от дявол, защото дойде ли фондът, това означава, че държавата не е държава“, нападна Борисов.

"На един мъртвец, каквато е държавата в момента, има едно златно зъбче - “Козлодуй“, искат да му извадят и златното зъбче, на трупа искат да му вземат и златното зъбче, за да е изцяло труп, наказателно преследване трябва за тези хора, защото това са щети, които са непоправими", заяви лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

Анонимен

преди 9 години

До ЯзеНие ако решим, дали ще има ТЕ!

124

Неизвестен

преди 9 години

*** първи на държавата е Бойко.

123

Lidia

преди 9 години

to o6te ot proletta se use6ta6e 4e niama da reagirat barzo za da stanat 2 v 1 izborite

fallback