Снимка: Булфото, архив

БСП - София, най-голямата организация на партията, иска насрочване на конгрес, на който да се направи оценка за участието на политическата сила в управлението на страната и работата на правителството, както и да се приеме предизборна платформа, коалиционна форма и резолюция на конгреса, за успешното участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това съобщиха от пресцентъра на БСП - София.

Местната структура препоръчва на Регионалния съвет да се набележат мерки за радикални промени в подобряване организационното състояние на основните партийни организации.

Градската организация на партията приема анализа за резултатите от проведените евроизбори и оценява като незадоволителни постигнатите резултати от тях.

В тази връзка партийната организация счита за необходимо да се проведе съвещание със столичния партиен актив, на което същият да бъде информиран за резултатите от „Евроизбори – 2014” и актуалната политическа обстановка.
От БСП – София смятат, че за постигане на успешни резултати на предстоящите парламентарни избори е целесъобразно да настъпят промени и обновление в ръководните органи на партията, включително и чрез провеждане на пряк вътрешнопартиен избор.

Предлага се в бъдещата дейност да се предприемат мерки за коренна промяна в подходите и начина на вземане на решения, при формиране политиките в Българската социалистическа партия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase