Президентът Росен Плевнелиев участва в церемонията по откриване на нова производствена база на фирма "ABB" в град Раковски,Пловдивска област. След прерязването на лентата президента разгледа производствените цехове на фирмата, Снимка: БТА
fallback

Президентът Росен Плевнелиев призова за смирение лидерите на политическите сили. Коментарът той направи, след като по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви "война и реваншизъм до дупка", тъй като по думите му БСП, ДПС и „Атака“ не заслужават толерантност, и скъса демонстративно в парламента споразумението, постигнато на КСНС вчера.

„Аз апелирам към всеки един от политическите лидери да не развалят постигнатото и с повече смирение към гражданите да работят за стабилност. Убеден съм, че сме на прав път, малко повече смирение, защото ако сега отново политическите лидери се върнат към агресия и политическо противопоставяне, всеки един от тях ще плати много висока политическа цена”, коментира президентът в Раковски. 

Oще по темата
Държавният глава е категоричен, че през август и септември държавата ще се управлява от съставен от него служебен кабинет.

„Нека да е ясно, че като държавен глава ще посоча министър-председателя и ще посоча всеки един от министрите.”, каза още Плевнелиев.

Той не се притеснява, че ще бъде първият президент в най-новата ни история, който ще съставя второ служебно правителство в рамките на мандата си.

„Аз съм президент, но аз съм и инженер, свикнал съм, като пипна нещо, да го направя да работи по-добре, затова за мен не е проблем дали ще назнача за втори, или за трети път служебно правителство. Знам как да го направя и ще се справя”, категоричен е държавният глава.

Президентът посочи, че до края на мандата си сегашното правителство и Народното събрание трябва да извърши няколко неотложни задачи.

„Не мога да кажа на правителството коя да е кандидатурата за еврокомисар и какво да прави с „Южен поток”, при положение, че тръбите вече са на пристанището в Бургас”, коментира още Росен Плевнелиев.

Той съобщи, че вчерашният Консултативен съвет за национална сигурност е задал съвсем различна посока – на разум и диалог, а не на противопоставяне. Договорени са и три възможни дати за предсрочните парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Мнение

преди 10 години

А сега да видим какви ще ги сътвориш като приятелчетата ти САЩ ни пратят още бежанци с фереджета! Сигурно пак няма да свикаш съвета половин година! Така е! Докато ЕС е *** на САЩ и се използва НАТО за атаки на арабите в интерес на САЩ, ние ще сме *** и буферната зона, събираща бежанците и пазещите богоизбраните Германия и Англия от рискове. А и за собствена сметка ще го правим. Е, президентче крайно време е да разбереш, че националния интерес ТРЯБВА да бъде над личния.. особено ако си пре

60

Анонимен

преди 10 години

Аа, това не е сп. агент Василев, това е сурогат, менте, фалшификат, някое негово го*но може би, но не и той!п.п. колко пъти съм ти казвал да не купуваш от оня лош човек транквиланти, м? Лош, лош, лош Василев, щи разширя алката, като изтрезнееш!

59

Анонимен

преди 10 години

kyrshym za vsichki vas ......

fallback