Антон Кутев Снимка: архив, БТА

Депутатите от БСП ще предложат още утре да се обсъди ветото на президента Росен Плевнелиев върху Закона за МВР, въпреки че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес ги заплаши война и настоя ветото да остане за вторник следващата седмица, когато трябва да се състоят политическите консултации на парламентарно представените партии, на които ще се определят приоритетите в работата на парламента. Това стана ясно от думите на депутата от левицата Антон Кутев.

Още по темата
„Борисов се върна към неговия обичаен начин на говорене, за мен изобщо, ако е имало възможност за постигане на политически консенсус, той беше разрушен преди пет години точно с появата на този играч на терена“, коментира той.

Социалистът призна, че се надява да има преосмисляне на позициите.

„Смятам, че всички заедно можем да върнем политическия диалог в рамките на нормалността в тази държава, но трябва усилията на всички, а това поведение е малко извън консенсусното и диалогичното“, обяви той.

Според него не е задължително диалогът да започне следващата седмица, а това може да стане още от днес и ветото е добър повод за това.

„Отлагането на закона беше знак за диалог, готови сме на диалог, но не и на търговия, готови сме да проведем диалог с всички, стига това да не означава накърняване на интересите на избирателите на БСП“, отсече Кутев.

Той обясни, че заради това левите депутати са поискали ветото да се отложи, за да проведат разговори с всички политически сили, защото законът е много важен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase