Цецка Цачева. Снимка: БТА

ГЕРБ настоя за оставката на правителството най-късно до вторник, когато е насрочен КСНС при президента и ще се обсъжда дата за предсрочен вот.

Цецка Цачева заяви, че според депутатите от партията 42-то Народно събрание не може да работи, тъй като управляващите не могат да осигурят кворум, както се случи по-рано днес.

Още по темата
Настояваме по най-бързия начин тази оставка да бъде подадена, най-късно до вторник – на Консултативния съвет, и там да се постигне съгласие за необходимия минимум решения, които да приеме парламентът относно транспониране на европейски норми, законодателни процедури, наказателни, които вече са стартирани спрямо България, да се избере служебно правителство, да се отиде към успокояване на политическата обстановка, за да бъдат проведени нормални извънредни парламентарни избори, подчерта тя.

С думите, че „не можем да изпълним дневния ред“, тя отново подчерта искането на опозицията за бърза оставка на премиера Пламен Орешарски.

Остава неясно дали утре ГЕРБ ще са в пленарна зала и ще се регистрират ли за гласуването на внесения от тях вот на недоверие към правителството за фискалната му политика.

Също утре по искане на опозицията парламентът трябва да изслуша премиера и енергийния министър за ситуацията около проекта за газопровод „Южен поток“.

По думите й от „Атака“ може да се очаква неочакваното при гласуването на вота на недоверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase