Снимка: Булфото, архив

Предсрочните избори не са самоцел, а за служебно правителство още е рано да се говори, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Тези избори са част от национално отговорно усилие за повече стабилност в държавата и за по-ясен хоризонт за проевропейско и продемократично развитие“, коментира държавният глава пред журналисти и напомни, че очаква отговорно отношение от всички политически лидери.

Запитан счита ли, че е под въпрос финализирането на Партньорското споразумение с Европейската комисия за новия програмен период 2014-2020 г., президентът посочи, че работата по проекта на Споразумение може да бъде продължена успешно както от правителство в оставка, така и от служебен кабинет.

Президентът изрази и притеснение, базирано на публикации в медиите, за риск от спиране на средствата по още две оперативни програми.

Президентът Росен Плевнелиев свиква на 17 юни, вторник, от 9.00 ч. извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase