Илияна Йотова Снимка: Булфото
fallback

Трябва да има избори възможно най-бързо. Така смятат мнозинството членове на БСП, заяви евродепутатът Илияна Йотова след заседанието на Изпълнителното бюро на партията.

„Промените в БСП остават на заден план до тази вечер, а какво ще реши утре Националният съвет - ще видим. В тази ситуация много трудно могат да се правят избори в най-скоро време и сериозни проблеми в партията”, каза Йотова.

На въпрос колко време трябва да продължи подкрепата на кабинета, Йотова каза, че според нея най-добрият вариант е да се чуят най-много мнения по въпроса, и допълни, че именно затова утре на Националния съвет ще присъства възможно най-широк екип от ръководството на БСП.

Oще по темата
Никой от другите представители на ръководството на БСП не пожела да каже на чакащите на улицата пред "Позитано" 20 журналисти какво са решили в Изпълнителното бюро, предаде bTV.

Очаква се утре Националният съвет да обсъди едногодишния отчет на правителството на Пламен Орешарски и резултатите от изборите за Европейски парламент. Днес не е било обсъждано дали и премиерът ще присъства на Националния съвет.

По повод проекта „Южен поток” Илияна Йотова коментира, че докато не види съответните доказателства за нарушаването на европейското право, не може да се съгласи с ЕК. Тя допълни, че до този момент не е видяла нито една аргументация от страна на ЕК, освен забележката, че има някакви нарушения по третия енергиен пакет. „Каквито и нарушения да има по третия енергиен пакет, това е много дълга процедура и с правителството на съответната държава-членка се изясняват тези грешки и те се оправят своевременно”, каза още Йотова и допълни, че не вижда никаква драма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 9 години

Тая се намърда в ЕП и си получава хилядарките, за това иска нови избори.Ако беже в Б парламент дали щеше да иска нови избори-голяяяям тарикат, колко години вече........

55

уууууу

преди 9 години

Изберете Страхил Ангелов за председател със фалшивите му дипломи,нищо не става от БСП-БКП.

54

Анонимен

преди 9 години

*** .....moshenici samo vajeto za vas.paplach...

fallback