Станислав Станилов. Снимка: архив, Булфото
fallback

Партия "Атака" не е взела решение дали да подкрепи предложението на БСП за задължително гласуване на изборите. Това заяви пред БНР депутатът Станислав Станилов.

Той припомни обаче, че националистите са внасяли два пъти законодателни промени за задължително гласуване, които са били отхвърлени от парламентарното мнозинство.

Oще по темата
„Те се атакизираха, извадиха го и го размахват. Ние нямаме сега такова решение, но не можем да се отречем от каузата си, то е просто нонсенс“, заяви Станилов.

Той припомни, че „Атака“ е внасяла в Народното събрание законодателни промени за задължително гласуването, „за да бъде реално политическото пространство“.

„Защото можеш да купиш някои хора, но целия български народ няма как да го купиш“, заключи националистът.

По-рано днес лидерът на БСП Сергей Станишев лансира идеята за въвеждане на задължително гласуване. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е за 100% от гражданите да гласуват, а лидерът на ДПС Лютви Местан пък заяви, че не драматизира идеята, ако тя се въведе.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

krass

преди 9 години

партията избирателите на атака са най голямата *** на място българия

30

Nasko

преди 9 години

Задължително е образованието - ДА!Ама, някой да постне коментар...;- Да сте виждали *** в Учебен автомобил????Ама имат книжки, нали?:)))Цялата държава е ИЗГНИЛА! Атакистите се перчат, било им приоритет, ама сега...НЕ, защото им секнаха приходите:)) И пак ще се пазарят за мангизи - ***,/не избирателите им/, а Шайката им по върха!!

29

Анонимен

преди 9 години

Не само задължителен вот но и да се търси образователен ценз- конституцията е записано черно на бяло образованието до 16 г е задължително!Ако нямаш поне 8 клас да си аут от избори в държавата това означава че щом нямаш акъл да учиш нямаш акъл и да преценяш обстоятелства и ситуации

fallback