Снимка: архив, Булфото
fallback

За предсрочни парламентарни избори в края на септември се обяви депутатите на БСП Мая Манолова и на ГЕРБ Цецка Цачева в предаването “Панорама” на БНТ. Според тях би било добре, ако има избори скоро, но трябвало да се оставят хората да си починат през лятото. "Ние сме за избори в кратки срокове, като не лишим хората от лято и не застрашим бюджетната процедура", категорична бе Манолова.

Oще по темата
Искра Михайлова от ДПС коментира, че края на ноември или началото на декември е подходящото време за предсрочен вот, тъй като времето до тогава би позволило осъществяването на плавен преход, създаващ условия да се изпълнят задачите на парламента.

За предсрочен вот се заговори вчера, когато лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че анализът на резултатите от евровота показват, че правителството не може да изпълни мандата си. Той предложи три варианта за избори – до края на година, догодина по това време и избори “2 в 1” заедно с местните. По думите на Местан първият вариант е най-добър за ДПС.

Днес на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев също обяви, че левицата ще върви към предсрочни избори, но по негови думи това не трябва да се случва незабавно. Той също така се обяви и за задължително гласуване.

Манолова коментира предложението на Станишев за задължителното гласуване. Според нея то няма да попречи на купуването на гласове, но каза, че партията ще излезе с единна позиция по темата във вторник.

Що се отнася до вчерашното предложение за предсрочни избори Манолова заяви, че няма вечни партньорства. Тя припомни първоначалната цел на правителството, а именно да се спре рекета върху бизнеса и полицейщината. Манолова отрече да има напрежение между ДПС и БСП.
 
По думите на Манолова всички опасения във връзка с финансовите катаклизми са пресилени. Тя даде за пример програма Околна среда, за която са направени много усилия, за да продължи. Манолова подчерта, че фондовете не са на никоя политическа сила. Тя даде за пример още държавният резерв, който по думите й се е увеличил с 2 млр.лв. Според Манолова тази тенденция е точно обратната на тази от управлението на ГЕРБ, когато резервът намалявал, а дългът се увеличавал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

pche

преди 9 години

s arogantnite kleveti za BG na 11. mai 2013 ste ostane v BG istoriata

70

Анонимен

преди 9 години

Изборите закъсняха прекалено много

69

Анонимен

преди 9 години

Станишев само шеф ли може да работи?

fallback