Сергей Станишев. Снимка БТА

"Недейте да бързате, утре има вот на недоверие, предстои да видим доверието на парламента в правителството“. Така лaконично и уклончиво отговори лидерът на БСП на въпроса дали ще има предсрочни парламентарни избори.

Той каза, че не се е срещал с лидера на ДПС Лютви Местан, за да обсъдят бъдещето на кабинета.

Според него след евровота, на който БСП остана втора политическа сила, а ДПС увеличи броя на избирателите си, всяка партия трябва да си направи сама анализа на резултатите, на причините за тях и за политиката, която отстоява.

Още по темата

"Важното е да се направи правилен анализ на резултатите, никой не бива да ги подценява или надценява", заяви той.
 
Станишев обяви, че не се е срещал с президента Росен Плевнелиев, нито пък е чул изявлението на лидера на ДПС Лютви Местан, който вчера коментира, че не вижда вариант кабинетът да изкара пълен мандат, защото "такива са политическите реалности".

Попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: „Аз не бих обсъдил такъв вариант“. Нито една опция не е изключена за ДПС, каза още председателят на движението в парламента.

Станишев днес не каза дали ще отиде в ЕП, или ще се откаже от мястото на евродепутат. "Имам няколко часа да реша“, заяви той.

Той призна, че не се е срещнал с Момчил Неков, който от 15-и в листата на БСП стана първи и го измести заради преференциалния вот.

"Вотът на избирателите трябва да бъде уважаван“, заяви обаче соцлидерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe