Мая Манолова, Снимка: Булфото, архив

Ние нямаме нужда от контролирана подкрепа, затова призовавам всички граждани на 25 май да изразят своята свободна воля и да гласуват свободно за партията и кандидатите, които харесват и които са ги спечелили в тази предизборна кампания.

Това каза пред медиите в Кюстендил заместник-председателят на НС Мая Манолова по повод на излъчен тв репортаж, в който миньори от мини „Бобов дол“ са под натиск да гласуват за определена партия  на евроизборите. Прокуратурата се самосезира по казуса.

Още по темата
Манолова посочи още, че вотът на гражданите, съгласно правилата на новия Изборен кодекс, няма как да бъде проследен. "Надявам се страхът да си е отишъл и хората наистина за първи път да гласуват свободно на избори", допълни тя.

Манолова посочи, че доколкото й е известно, по случая в Бобов дол вече са започнали проверки от компетентните органи.

"БСП разчита на свободната воля и свободния глас на българските граждани. БСП има за какво да бъде подкрепена и от младите хора, и от пенсионерите, и от бизнеса, и от работниците. Затова ние правим една открита и прозрачна кампания сред хората, кампания от врата на врата, лице в лице", допълни заместник-председателят на НС, цитирана от БТА.

Както Dnes.bg по-рано съобщи, говорителят на ЦИК Цветозар Томов заяви, че комисията може още днес да съобщи коя партия стои зад това. Той обаче допълни, че дори и да излезе, че има нарушение, е много вероятно партията, стояща зад началника на открития рудник, да каже, че няма нищо общо с него и отново нищо да не се докаже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase