Снимка: архив, Булфото
fallback

Прокуратурата се е самосезирала след репортаж на Нова телевизия за схема за контролиран вот на евроизборите в неделя, съобщиха от медията.

Със скрита камера телевизията показва как миньори в Бобов дол са поставени под натиск да гласуват за конкретна партия.

В записа се вижда как началникът на открития рудник събира работниците, за да им представи нов колега и между другото да им напомни за коя партия да гласуват и кой номер бюлетина да пуснат в урната.

За награда миньорите ще получат по-рано заплатите си, като началникът им напомня и за вече преведения аванс, който този месец е набъбнал с 50 лв., с думите: „безплатен обяд няма”.

„От три години сме на 100 лв. аванс, а сега – 150. Няма никаква логика, всеки може да се сети, че е предизборно”, споделя пред телевизията един от служителите на мината, запазил анонимност.

От Нова телевизия обясниха, че по закон са длъжни да спестят името на конкретната партия, като обещаха да го кажат веднага след края на изборния ден в неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

улио

преди 9 години

То е ясно кой купува гласове,,, гнусните комунисти!vbox7/play:cee932a371&start=3

11

Анонимен

преди 9 години

Имам чувството, че медиите държат г-на в шах. Ай не е платил, ай са го изпортили точно в деня на размисъл. И на края защо си мисля, че всичко ще се потули... и естествено за пореден път пак няма да има отговорни.

10

Анонимен

преди 9 години

Каква файда след изборите? Бития бит, е*ания ***. После и да кажат, файда. Не че на всички не им е ясно кой стои зад това.

fallback