Таско Ерменков Снимка: архив, Булфото
fallback

"Напънала се планината и родила мишка“. Така коментира депутатът от БСП Таско Ерменков за внесения днес от ГЕРБ вот на недоверие срещу правителството за провал в енергетиката.

Според него депутатите от опозицията са си вкарали автогол, "който надминава този на Иван Вуцов“.

Oще по темата
Според Ерменков няма никакво основание да се смята, че ще има повишаване на цената на тока, както пише в мотивите на ГЕРБ.

От опозицията твърдят, че липсва визия в енергийния сектор, има груба намеса в работата на ДКЕВР, огромна задлъжнялост и ниска ликвидност между всички участници в енергийната система. Те обвиняват още правителството, че е провалило проекта „Южен поток“.

„Това са проблеми, които ако ги бяха поставили от 2010 до 2013 г., щяха да отговарят на действителността, но те са закъснели“, коментира Ерменков.

"Човекът, който публично заявяваше: „Аз на Семерджиев сега ще му кажа това да направи“, Ангел Семерджиев беше председател на ДКЕВР, този човек да говори сега за политическа намеса в ДКЕВР е почти равносилно на цинизъм, а да ми говори човек, който изкривявайки фактите, е направил донос в ЕК, че сме нарушили европейското законодателство, това вече е равносилно на национално предателство“, отговори той на обвиненията.

Ерменков отрече твърдението на Ивайло Московски от ГЕРБ, че от страна на ЕК има три теми, изпратени в Министерството на икономиката и енергетиката, което според опозицията означава откриване на наказателна процедура.

"Няма никакви основания да има процедура специално за промените в Закона за енергетиката за „Южен поток“, защото това, което направихме, е синхронизация на българското законодателство с европейското“, заяви социалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

украински хамстер

преди 10 години

Има една мишка и тя се казва СерГей само, че не я е родила планината а Дина Мухина!

50

plamen70

преди 10 години

POREDNIA GLYAPAK,TAZI MISHKA SHTE VI IZIADE KELEVOTO STOLCHE NA KOETO STE PODPRELI NENASITNITE SI TARBYSI

49

урунгел

преди 10 години

Всички от БСП имат физиономии на разни животинчета и други неопределени същества!!!!

fallback