Общ преглед
Бившият премиер Николай Деков упражни правото си на вот и каза, че е гласувал, за да може България да бъде управлявана от знаещи и можещи хора, “а не от бандити, които крадат от нашето бъдеще, като си купуват гласове и правят партийни назначения на всички ключови позиции, включително директори на болници, на училища, прокуратура, правосъдна система и др. Това е кръстопътят, на който се намираме”.

Денков се обърна към младите и ги призова да гласуват. “Разберете, днес се решава вашето бъдеще за много години напред. Дали ще искате да живеете в България или в чужбина, ще зависи от резултата днес. Затова излезте, гласувайте, за да зависи от вас, а не някой друг да решава вместо вас", каза още той.

Бившият премиер допълни, че е важно първо да се видят резултатите и тогава да се говори за правителство.

“Ясно, е, че с принципите си компромиси няма да правим. С двамата водещи - Борисов и Пеевски, повече разговори по отношение на това как бихме могли да работим заедно, няма да има. България има нужда от това развитие, което показахме, че може да се случи. Последните три години три пъти по-бързо наваксваме към Европа. Много по-бързо нарастват доходите на хората. Имаме грижа за образованието и за здравеопазването и заради това започнаха да се връщат повече хора в България, отколкото да напускат. Затова миналата година имаме повече родени деца. За това се борим и се надяваме хората да го оценят", каза Денков.

По думите му ПП-ДБ са сложили "тяхната визия" на масата и са накарали ГЕРБ "да работят за тях". По думите му резултатите от това били добри. "Може би ще трябва време хората да разберат какво се случи през последните две-три години. Защото това, което постигна България, не го е постигала от много години", рече бившият премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар