Снимка: архив, Impact Press Group

Законът за МВР, който депутатите гласуват окончателно тази седмица, стана повод за размяна на остри реплики между управляващи и опозиция.

ГЕРБ заплаши депутата от БСП Кирил Добрев, че ще го даде на комисията по парламентарна етика, а пък социалистът Атанас Мерджанов обвини опозицията, че умишлено блокира приемането на закона, който е важен за полицаите.
 
От  парламентарната трибуна Красимир Ципов от ГЕРБ призова Кирил Добрев да се извини заради изказването си вчера, че „50 хиляди души в МВР очакват този закон и десет помияри, които са вашите хората там, го саботират”.

Още по темата


Ципов призова Добрев да каже кои са тези хора, които той нарича „помияри”, които са служители на МВР и са хора на ГЕРБ.
 
„Ние ще предприемем мерки и ще сезираме комисията по парламентарна етика, кажете кои са тези хора, Вашето поведение беше недопустимо, имайте доблестта да кажете кои са тези хора”, призова Ципов.
 
Според Атанас Мердажов ГЕРБ прави всичко възможно, за да не бъде приет Законът за МВР.

„Свидетели сме на едно истерично и неоправдано противопоставяне на приемането на  закона, опозицията използва всякакви процедурни хватки, за да не се приеме законът, който служителите на МВР чакат от много време”, упрекна той.
 
Според социалиста законът гарантира скок на заплатите на полицаите, които също са пострадали от политиката на предишния финансов министър Симеон Дянков.

„Със закона се отдава заслуженото на полицаите и единственото, което ще се иска от тях, е да изпълняват задълженията си, надявахме се поне по този въпрос да нямаме противоречия, разгледахме най-съвестно всяко предложение на ГЕРБ”, заяви Мерджанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase