Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА
fallback

Този парламент загуби всякаква обществена подкрепа и смисъл да съществува, за пореден път констатира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като Народното събрание реши, че временна комисия ще проучва срещата на президента Росен Плевнелиев с шефа на австрийската електроразпределителна компания EVN Щефан Шишковиц в Австрия в края на март.
 
„Какво по-естествено от това Плевнелиев да се срещне с ръководител на голяма компания, нали всеки инвеститор, като дойде, иска да се види с първите мъже и жени на държавата особено ако има такава тежка политическа конфронтация и нестабилност, така че и Орешарски да може да се види, и аз, и който има по някакъв начин отношение към привличане на инвеститор”, коментира той.

Oще по темата
Според него това е евтин предизборен пиар в предизборната кампания на БСП.

„Тази пародия, в която превърнаха БСП нейните управници в момента, снощи гледах клиповете, но то голям срам и смях, някакви боксьорчета там си бият крошета, Станишев не знам вече дали се изявява и като боксьор, или като фехтовач, ще се боцкаме със саби, просто такъв срам, това е такова падение на БСП, аз не съм си и представял, че може един ден да дойде”, каза Бойко Борисов.

Той добави, че е безспорно, че има тройна коалиция между БСП, ДПС и „Атака” и това е видно за всички.
„Не знам как в кампанията си БСП и ДПС обясняват на симпатизантите си, че са заедно с „Атака”, пък и не знам и „Атака” какво обяснява, че са заедно с ДПС и БСП”, заяви лидерът на опозицията.
 
Цената на тока ще се повиши, коментира още той и разказа и виц: „Попита ли радио Ереван – „Ще има ли режим на тока?”, то отговорило: „Режим ще има, то има, но ток няма”. 
 
Според Борисов обаче големият проблем е, че управляващите умишлено се готвят да загубят делото в арбитражния съд в Париж, което заведе „Атомстройекспорт” заради спирането на проекта АЕЦ „Белене”.

„Това са 3,6 милиарда лева, умишлено водят това дело към загуба, в същото време една година вече Станишев и компания не подписват за АЕЦ „Белене”, ако го подпишат, пада арбитражът, умишлено водят делото към загуба и ще го плати НЕК”, отбеляза лидерът на ГЕРБ.
 
Той обяви, че ГЕРБ подкрепя идеята за създаването на Европейски енергиен съюз, защото „братска Русия продава на братска България най-скъпия газ”.
 
„Имаме и огромни находища на газ, освен това ние сме за „Южен поток”, но по европейското законодателство и по него да тече и български газ”, обобщи Борисов.

Относно липсата на единна декларация на НС за случващото се в Украйна, той настоя, че „кризата в Украйна ще свърши, докато парламентът излезе с позиция”.

В същото време Борисов призна, че няма как да имат обща позиция заедно с „Атака”, защото „ние сме сериозна партия, европейска, а те искат да ни извадят от ЕС и НАТО”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

437

Репичка

преди 10 години

На тоя *** са му напълнили пак банковата сметка с долари, да ни обработва да се съгласим да надупчим България за шистов газ и да разбием цялата екосистема и подпочвени води а той да забегне при щерка му в Америка да си развява байрака! Що си мръсен , долен и продажен ..Гадно, долно животно си ти Борисов и някой ден ще страдаш да знаеш!

436

1878

преди 10 години

Махнети го тоя и не го показвайте ,от вчера му гледаме охранената мутра! Не разваляйте на хората този светъл празничен ден!

435

банкеръ

преди 10 години

Загубите на Росатом трябва да бъдат покрити от някъде.Вие спряхте Белене,реакторите отлежават някъде в Русия.Интересно ми е колко ще Ви бавят ***.Когато става дума за такива пари,няма братски народи.То и Луканов преговаряше за газта ама си плати дяволъците.

fallback