Ангел Найденов. Снимка: архив, БулФото
fallback

Министърът на отбраната Ангел Найденов изрази тревога от ескалацията на напрежението в Украйна.

Министърът обаче каза пред БНР, че няма непосредствена опасност за страната ни заради ситуацията там.

"Нашите оценки и анализи показват, че непосредствена заплаха и опасност за България няма, така че в този смисъл не искаме увеличаване на военно присъствие или допълнително военно присъствие и техника на нашите партньори на наша територия", каза той.

Oще по темата
Запитан дали продължават провокациите от руска страна с полети на руски самолети над Черно море, Найденов отговори: "Нямам подобна информация от последните дни, което означава, че няма и такива полети. Те са вече достатъчно редовни. Аз съм казал – между 10 и 15 месечно са полетите, които се извършват от ноември насам".

Министър Найденов припомни, че темата Украйна вече е била разисквана в Консултативния съвет по национална сигурност. От думите му стана ясно, че засега няма нужда от свикването му.

В навечерието на празника на Българската армия - Гергьовден, министър Найденов обяви, че се обмислят допълнителни мерки за подобряване на работата и условията на живот на военните.

"Изграждането на нови жилища или ремонтът на съществуващи жилища, които се предоставят под наем на военнослужещите и на цивилните служители, актуализация на компенсационните суми, които се изплащат тогава, когато министерството не може да предостави жилища на семействата на военнослужещите, изграждане на нови детски градини.

Трябва да влезе в сила наредбата за допълнителните плащания, свързани с придобитата класна специалност. Продължаваме онази социална политика, която е една от характерните черти, смея да кажа на мен като министър на отбраната и съответно на ръководството на Министерството на отбраната.

Приоритет остава и поддържането на боеготовността на българската армия", каза министър Ангел Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Kольо

преди 10 години

Да ти е живо и здраво името Георги!При мен нещата са сходни.Напълно разбирам разочарованието ти и възмущението.Подкрепял съм БСП,но никога не съм членувал и няма да го направя!Те се отдалечиха твърде много от основополагащите идеи за такава партия.Но не само изброените са отговорни.Особена заслуга има и бившия президент.Имам чуството,че се чудят как да кажат на хората-не ни приляга да сме социалисти.Искаме по западноевропейски-да сме социалд-и.По- модерно е,пък и по ни устройва!

16

Георги

преди 10 години

За тебе вече написах, че изяде поне 10% от гласоподавателите на партията си. Може да измиеш позора си само с нещо като Глок-17! ***! Баща ми беше член на БКП от 1925 г.(!) до смъртта си без пропуск на един ден! Аз също членувах в тази партия, макар, че ме приеха много трудно!После, по глупост, членувах в буржоазната партия БСП, за което дълбоко съжалявам! Гласувал съм N пъти за тази партия. Стига! Мястото й е в ъгъла, в опозиция, докато не се отърве от ангелнайденовци, вигенини, станишевци

15

Анонимен

преди 10 години

Юда се продаде за 30 сребърника. После се обеси. Найдене, чети библията....

fallback