Снимка: БТА
fallback

ГЕРБ регистрира в ЦИК листата си за европейските избори, съобщиха от пресцентъра на партията.

Участваме в тази кампания, както сме участвали във всички досега – позитивно и с реални политики, заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов пред журналисти в ЦИК след регистрирането. 

Цветанов бе категоричен, че днешните управляващи и днешното парламентарно мнозинство трябва да поемат отговорност за всички пороци в Изборния кодекс, които излизат на дневен ред.

„За нас е важно, че всеки един трябва да направи така, че изборите да бъдат честни. И се надяваме, че днешните управляващи ще бъдат по-спокойни“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Oще по темата
Той подчерта, че не е нормално този Изборен кодекс да бъде приет 63 дни преди планирани редовни европейски избори.

„Това, което ни обещаваха през месец май миналата година, че основната приоритетна задача на това Народно събрание ще бъде приемането на Изборния кодекс в рамките на 3-4 месеца, не се случи и всъщност Мая Манолова трябва да обясни защо има тези пороци в закона и защо се оказа, че над 80% от този Изборен кодекс се припокрива с предишния“, заяви Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ посочи, че трябва да се търси законодателна промяна по отношение на събирането на подписи за регистрация на партиите в ЦИК.

„Това, което ние обмисляме в партия ГЕРБ, е когато има по Закона за политическите партии задължение партиите да имат своите регистри със своите членове, а ние имаме над 78 000 членове, може би не е необходимо да има задължение участващите в избори да събират подписи, защото 2500 е минимумът. И в тази връзка смятаме, че това може да отпадне като задължение за партиите, които участват активно в политическия живот на страната. Това са партии, които имат своите регистри по задължение и които имат съответните задължения да администрират лични данни. В ГЕРБ имаме такива разрешения и в тази посока смятаме, че това трябва да отпадне като условие за регистриране в едни избори“, обясни заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

FBI

преди 10 години

Възпитаниците на Цветанов: В друг записите, Мицубишито се заканва как някой "ще бъде нарязан на парчета" ако се прибере в България. В трети - как той и арестуваният в България Радослав Павлов са отвлекли мъж в Чикаго, който завлякъл мафиоти с 800 хиляди долара.

56

Анонимен

преди 10 години

НА ТРЕТО- ИЗБИРАЕМО МЯСТО- МАНЕКЕНКАТА КРЪСТНИЦА НА ДЪЩЕРИЧКАТА НА ЦЕЦО- КАЛИНКИ, КАЛИНКИ ЛЕТЯТ......................................

55

!!!

преди 10 години

te sa to4ni , dano uspeiat

fallback