Цветан Цветанов (л) и Томислав Дончев Снимка: БТА

Голям успех за ГЕРБ ще е да има двама евродепутати повече от БСП след предстоящите на 25 май избори, коментира зам.-председателят на партията и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов.

Той призова за висока избирателна активност, защото тогава ГЕРБ ще има много по-голяма и убедителна победа и „лидерът на БСП Сергей Станишев ще се замисли за това, което се случва. Освен това ДПС ще има само един представител в ЕП и Делян Пеевски няма да е евродепутат", смята Цветанов.

Още по темата
Относно номинацията на Пеевски, който най-вероятно ще бъде на избираемо място в листата на ДПС, водачът на кандидатите на ГЕРБ Томислав Дончев коментира, че „ДПС очевидно се опитва да демонстрира самочувствие с подобна кандидатура, но интересният въпрос е защо тогава Пеевски не води листата”.

Оказа се, че партията на Бойко Борисов залага на вече утвърдени в Брюксел имена.

След Томислав Дончев се нареждат досегашните евродепутати Андрей Ковачев, Мария Габриел, Владимир Уручев.

След тях е Ева Паунова, която е старши политически съветник на ГЕРБ в ЕП. Шести е настоящият депутат Емил Радев. Седмото място е за квотата на младежката организация на партията и кандидатът е Андрей Новаков, заместник- председател на Европейските демократи студенти в ЕНП, а освен това е експерт „Връзки с обществеността” в Благоевград.

Уволненият директор на училището в Долно Дряново, община Гърмен, Асим Адемов е на осмо място в листата на ГЕРБ.

След него е Стефан Шилев, доц. в Аграрния университет в Пловдив; Ангел Филипов, ревизор в мини „Марица Изток”; Августина Цветкова, която беше зам.-министър на отбраната в кабинета на Бойко Борисов; Гьорг Георгиев от младежката квота; Пламен Русев, бивш депутат; Анести Тимчев; Селиме Кърджалиев, директор на училището в село Вънец, Шуменско; Мария Агиева, общински съветник в община Раковски и Пламен Борисов, зам.- председател на Общинския съвет в Перник.

„Листата представлява всички региони, полове и професии и заради това имаме отбор, който е съчетание между дързост и мъдрост, мъжко упорство и женска интуиция. Най-важното е да имаме отбор, българското присъствие в ЕП е малко, така че само когато има отбор, може да работим”, коментира Дончев, след като Цветанов представи листата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase