Снимка: Булфото
fallback

Комисията за защита на личните данни още утре сутринта ще се събере заради проверката по ЕГН в сайта на ЦИК, с която всеки може да направи справка дали фигурира в партиен списък за регистрация за участие в изборите.

Oще по темата

Това съобщи новият председател на комисията Венцислав Караджов веднага, след като парламентът го избра.
 
Според него защитата от страна на ЦИК на личните данни не е достатъчна. Ако се окаже, че има теч на лични данни от страна на банки и други институции ще има промени, но това тепърва предстои да се провери, стана ясно още от думите му.

Въпрос към прокуратурата e обаче как хора попадат в списъци без дори да знаят за това.

Парламентът избра новият състав на Комисията за защита на личните данни, след като мандатът на досегашната изтече през декември 2012 г.

Венцислав Караджов ще е председател за 5 години. Той е бивш член на ЦИК и главен експертен сътрудник към Комисията за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на СРС към 42-ото Народно събрание. Той е юрист с над 13-годишен стаж.

Членовете ще са Цанко Цолов – досега началник отдел в Комисията за защита на личните данни, Цветелин Софрониев – досега главен секретар на комисията, както и бившите членове на Държавната комисия по сигурността на информацията Мария Матева и Веселин Целков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 10 години

Бафму и ***,само ***,ченгета, дскуманизи,банкери пияници,на мама праситу и фалшификации.

14

Parole, parole...

преди 10 години

Поредният шум за отвличане на вниманието от крещящите скандали и истински наболели проблеми в държавата :(((Храна за упражнения по празнодумство и празнодумци в медиите от набедени журналисти....А всичко си е по старому. Същите дебилни физиономии от прехода са отново на екраните, убеждават ни нагло, че са други и безсрамно агитират да гласуваме за тях! Протести няма...Каква промяна?! Какъв вот, за кого?!

13

гражданин

преди 10 години

Комисията за защита на личните данни спи, а банки и всякакви финансови покривчета си правят масово копия на лични карти. До сега няма нито един изтеглен сертификат за работа с лични данни. Яловата дейност на тази комисия през годините ще ни излиза през носа!!!Какво се правят че работят, не разбирам!

fallback