Снимка: "България без цензура"

Фалшифицирането на подписките за регистрация в ЦИК удари и ръководството на коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден, съобщиха от партията.

Още по темата
Лидерът на ЗНС Румен Йончев, който е независим депутат и е част от коалицията ББЦ, се появи в списъка за регистрация в ЦИК на "Синьо единство" на Надежда Нейнски и Христо Панчугов.

Във Варна се е оказало, че няколко от функционерите на ББЦ са в списъците на Реформаторския блок, твърдят от партията. В списъците на обединението били също шефът на предизборния щаб на ББЦ в града Георги Ковачев, съпругата му - адвокат Галя Димитрова, която е представител в РИК на ББЦ, лидерът на младежката организация "Младост" Антоан Влаев и председателят на щаба в район "Младост" Ангел Велинов.

Всички са бивши членове на "България на гражданите", но преди няколко месеца официално са подали молби за напускане и се присъединиха към "България без цензура".

"Да се провери дали е практика да се фалшифицират подписи от партии за регистрацията им", поиска лидерът на ЗНС Румен Йончев.

"Сериозно съм притеснен, че името ми е попаднало в списъците на „Синьо единство", а не в тези на коалицията "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден", където съм го дал, коментира той.

Депутатът смята, че вероятно се касае за кражба на лични данни или за целенасочена провокация.

„Това е панаир", категоричен е шефът на предизборния щаб на ББЦ във Варна Георги Ковачев. Скандалът е сериозен, тук не се касае да пускаме жалби, направо си е за наказание. Аз съм банков служител и се чудя как са ми докарали подписа в документите на "България на гражданите", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase