Сергей Станишев. Снимка, Архив: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев обвини в лицемерие председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Причина за това е поведението на опозицията спрямо Русия.

„Ние сме свидетели на едно огромно лицемерие на Борисов, всички гледате какво говори той тук, в България, пращайки послания към българските граждани, казва, че БСП е твърде строга към Русия, че той е против икономически санкции и санкции срещу Русия изобщо”, заяви Станишев.

Още по темата
По думите му в същото време депутатите от ГЕРБ са внесли предложение в ПАСЕ, което не е било прието и в което се предлага Русия да бъде извадена от състава на ПАСЕ.

Станишев заяви, че автори на предложението са били Милена Дамянова, Джема Грозданова и Данаил Кирилов от делегацията на ГЕРБ.

"Това е характерно за Борисов, вечното лицемерие, двойните игри. На българите казва едно, в ПАСЕ прави друго, неговите депутати внасят най-крайната възможна резолюция за изваждане на руската делегация. Нека да обяснят кого лъжат точно”, заяви Станишев.

Според социалиста Валери Жаблянов радикалните представители, които са настоявали за изваждане на Русия от ПАСЕ, са били подкрепени от ГЕРБ, но са останали в много тежко малцинство.

"ГЕРБ се озоваха в ястребите и позицията на Борисов в София наистина буди недоумение, а това не е самоволно и е взето на ниво партийно ръководство”, коментира той.

По другата актуална тема днес и вчера - тази за кворума в парламента, заради което се провалят заседания, Станишев коментира, че това става, "защото най-голямата парламентарна група играе политическа игра преди изборите”.
 
„Ясно е, че преди изборите ще е така, всяка партия привлича хората за себе си. За нас не е изненадващо това поведение – нито от ГЕРБ, нито от "Атака”, коментира соцлидерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase