Срещата на Бойко Борисов с посланика на Украйна. Снимка ГЕРБ

ГЕРБ като партия отдавна сме заявили, че сме притеснени от ситуацията около Украйна и Крим, защото прецедентът там може да доведе до опасни последствия за Европа и света. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с посланика на Украйна в България Микола Балтажи, съобщиха от пресцентъра на партията.

В България, в лицето на ГЕРБ, има партия, която подкрепя демократичните процеси в Украйна и икономическото стабилизиране на страната ви, каза още Борисов.

"Следим отблизо ситуацията в Украйна и региона. В Брюксел се запознах и разговарях с вашия премиер. Притеснени сме как ситуацията в региона ще се отрази на туризма в България и на търговските отношения с Украйна и Русия. Надяваме се дипломацията да изиграе своята роля“, коментира още председателят на ГЕРБ.

От своя страна, Н. Пр. Микола Балтажи благодари за позицията на ГЕРБ и Бойко Борисов в подкрепа на териториалната цялост и суверенитета на Украйна.

Лидерът на ГЕРБ се срещна и с посланика на Мароко в България Н. Пр. Латифа Ахарбаш. Борисов заяви, че България в лицето на ГЕРБ ще установи диалог с десните партии в Кралство Мароко. "Ще влезем в активен диалог с вашите десни партии. Контактите ще бъдат осъществени по линия на ЕНП, а от наша страна ще имате възможността да работите активно с нашия евродепутат Мария Габриел. Уверен съм, че по този начин ще задълбочим значително диалога между България и Кралство Марко както в икономически план, така и по отношение на културните връзки между нашите две страни“, каза Борисов.

България подкрепя европейската интеграция на Албания, заяви  Борисов на среща с посланика на Албания в България Петрит Карабина. "На Балканите трябва да се подкрепяме и развиваме. Свързаността ни ни прави по-устойчиви и по-силни икономически. Ето защо и в лицето на ГЕРБ ще продължите да получавате подкрепа по европейския път, който сте избрали", казал още Борисов.

Посланикът отбелязал, че срещите между Бойко Борисов и Сали Бериша като премиери са оказали изключително положително влияние върху развитието на двустранните отношения, особено по отношение на икономическите и културните връзки. Борисов изпратил поздрави на Сали Бериша и на кмета на Тирана. "Разчитайте на нас, моят кабинет е отворен за вас", казал още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase