Красимир Велчев Снимка: БТА

Следете внимателно делото срещу лидера на „Атака” Волен Сидеров, за да не би някой да се опита да влияе над съда или да окаже политически чадър на националиста. Това препоръча на медиите зам.- председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

Повод за съмненията му стана обстоятелството, че днес кворумът на парламента беше спасен от депутатите от „Атака”, които дойдоха в парламента след втория проведен опит за регистрация, и благодарение на тях днес има заседание.

Още по темата
Велчев поиска да получи отговор от мнозинството дали няма някаква нова договорка между БСП, ДПС и „Атака”.

Освен това той призова лидерът на „България без цензура” Николай Бареков да каже ясно дали подкрепя това правителство или не, както твърди на срещите си със симпатизанти.

Причина за това стана фактът, че тази сутрин и двамата независими депутати, които обявиха, че работят за него - Румен Йончев и Светлин Танчев, също се регистрираха, за да осигурят кворум.

Според Велчев явно целта на Бареков е да влезе в следващия парламент със свои депутати и да измести „Атака”.

След като парламентът не започна работа навреме, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска предсрочни избори, а по-късно това направи от името на цялата парламентарна група на опозицията Даниела Савеклиева, като повод за това станаха парите за общините, които отпуска правителството.

„Имате време да подаде оставка и да се проведат предсрочни избори, това искат и хората вече повече от 300 дни”, обяви Савеклиева.

Според нея 500-те милиона, които кабинетът отпусна, за да се преодолеят различията между общините, са се превърнали в безпрецедентен пример за начертаване на разделителна линия между населените места.

Започна да се разбулва мъглата около Министерството на спорта за това как се харчат парите на данъкоплатците и това се превърна в карикатура на разпределението на средствата, коментира Савеклиева.

Според нея е имало общини с кметове от БСП и ДПС, които предварително са били уведомени за намеренията на министерството.

„Подобни прояви са вредни, България е една и не може да бъде делена на базата на партийни пристрастия, всички българи са данъкоплатци и трябва да знаят как се харчат парите им, нямате право да решавате кои граждани ще ощетите и на кои ще дадете, упрекна тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase