Снимка: архив, БТА

Депутатите започнаха работа чак след третия опит да съберат кворум. Така вместо в 9 часа, пленарното и заседание беше открито в 10.20 часа. Тогава се регистрираха 123 депутати от БСП, ДПС и „Атака”. Въпреки че вчера националистите не дойдоха на заседанието, тази сутрин се върнаха.

Националистът Венцислав Лаков обясни, че са закъснели, защото организират протест срещу посещението на главния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

Още по темата
След като се оказа, че има кворум, в залата влязоха и депутатите от ГЕРБ, които не участваха при предишните регистрации с изключение на Бойко Борисов и Ивайло Московски, които пък при третия опит за регистрация отсъстваха.

В крайна сметка по предложение на Атанас Мерджанов от БСП парламентът ще заседава извънредно на 15 април, вторник, от 14 до 19 часа.

Тогава депутатите ще обсъдят ветото на президента Росен Плевнелиев върху приетия Закон за Сметната палата.

В програмата им са включени още избора на членове  и председател на Комисията за защита на личните данни, първо четете на промени в Закона за защита на конкуренцията, както и окончателното приемане на Изборния кодекс, ако не го приключат днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase