Снимка: "България без цензура"

Нашите депутати не стоят в парламента, за да поддържат кворума, а да внасят смислени законопроекти, които хората ни поръчват. Така Николай Бареков коментира днешните нападки от страна на ГЕРБ, че народните представители на ББЦ крепят кворума в НС, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата
Бареков отчете и какво са правили депутатите на коалицията днес в парламента. Светлин Танчев входира законопроект за промени в Кодекса за социално осигуряване, които да позволят на миньорите и работещите в I-ва категория труд да се пенсионират след навършване на 45-годишна възраст.

"Затова Танчев бе в НС, за да изпълни онова, което обещахме на хората. Те поискаха от нас помощ, ние написахме закона и го вкарахме в НС. Румен Йончев и Светлин Танчев не се занимават с кворума, те са с мен по страната", посочи Бареков.

"В същото време целият зор днес в парламента е бил да се гласува поправката на Борисов и Местан в  Изборния кодекс. Дори Борисов си позволи в работно време да разказва вицове на журналистите и то цинични", възмути се лидерът на ББЦ. "Това още веднъж доказва, че този парламент ще работи, доколкото може до 25-и май, той е мъртво роден, тотално дискредитиран, няма енергия за нищо", отсече той.

"На 26-и май, ако българите са гласували за нас, ние напускаме парламента и ще има предсрочни избори ", обяви Бареков.

Още един депутат от ГЕРБ напуска и ще се присъедини към "България без цензура" след Великден, съобщи той. Той е млад и смел, описа го Бареков, но не спомена име.

Към него вече се присъедини отцепникът от ГЕРБ Светлин Танчев.

Двама депутати от БСП също изразиха желание да дойдат при нас, съобщи пък зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев.

Малко по-късно в интервю за радио "Фокус" Бареков посочи, че в сегашния парламент се готви нова коалиция – между ДПС и ГЕРБ. По думите му той е научил това от телефонен разговор с народен представител от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase