Регистрирането на ДПС в ЦИК. Снимка БТА
fallback

ДПС внесе 6020 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в евроизборите на 25 май.

Целта на партията е да запази сегашното си присъствие в Европейския парламент от трима евродепутати, каза депутатът от ДПС Алиосман Имамов пред журналисти. Ако реализираме четири, ще смятаме, че това е голям успех за движението, допълни Имамов.

В ЦИК Имамов бе придружен от своите колеги Янко Янков и Мустафа Карадайъ.

Oще по темата
Запитан за номинацията на Делян Пеевски за евролистата  на ДПС и дали той ще е на избираемо място, Имамов обясни, че в момента се обработва дългата листа от номинации на различните областни организации, а за мястото на Пеевски депутатът заяви, че не може да коментира неща, които предстоят да се решат.

"Не мисля, че Делян Пеевски притежава качества, които биха го ограничили да участва в надпреварата за Европарламента", уточни Имамов и заяви, че не може да коментирам позиции, места и персонажи в листата на ДПС.

"Законовият срок за обявяване на листата е един месец преди изборите. Нашият срок е последните дни от този срок. Това ще бъде на заседание на Националния предизборен щаб, където ще бъдат взети всички решения”, каза още депутатът от ДПС. Какво ще следва оттук нататък ще реши Националният предизборен щаб на ДПС, обясни Имамов.

Той заяви, че няма да коментира персонални номинации, и предположи, че Пеевски е номиниран и от други местни структури освен тези в Смолян и Кърджали, за които вече стана ясно.

На въпрос дали номинацията на Пеевски ще предизвика недоволство и дали би била политическа провокация, Имамов риторично попита: „Защо Пеевски да няма право да бъде номиниран за евродепутат?“.  Депутатът посочи, че не е разговарял с Пеевски дали има желание да стане евродепутат.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 10 години

Българинът - най-мрънкащ и най-тъжен сред всички европейци.Ново социологическо проучване слага българите в графата на най-мрънкащите и най-тъжните хора в Европа.

31

mihail

преди 10 години

дано по малко за тях на изборите,но надали *** са с тях,ще става все по лошо за България

30

Анонимен

преди 10 години

Тези са супер нагли. Този *** щеше да срине държавата, а те пак го слагат. Това е гавра с държавата.

fallback