Снимка: ГЕРБ
fallback

Дойдат ли избори, всички започват да се бъркат в етническата карта, няма етнически проблем в България, заяви в Кърджали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Кой иска да ни вземе Кърджали? Кой е този някой, на когото трябвало да благодарим, че не ни го е взел? За какво изобщо говори Станишев?, попита той пред над 150 младежи от структурите на МГЕРБ от Южна България, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Борисов обясни, че не разбира каква е разликата между Кърджали и София, между Кърджали и Пловдив и т.н. „Сигурно Сергей Станишев има основание да ги говори тези работи за Кърджали. Защо? Не разбирам. Български мюсюлмани имаме и в ГЕРБ и те са много повече отколкото българи има в ДПС. Тези хора са нашият мост и затова не е вярно, че в Народното събрание само ДПС защитава българските мюсюлмани. Ние от ГЕРБ също се грижим тези хора и правим всичко възможно, за да живеят по-добре всички български граждани“, подчерта председателят на ГЕРБ и попита защо Сергей Станишев дълбае пропасти между хората.

„Говорим на един език, работим заедно, защо Станишев дели хората? Мостът между партиите са хората, без значение дали са християни, мюсюлмани или българомохамедани. Хората са мост, а не пропаст“, категоричен бе Бойко Борисов.

Той припомни, че партията подпомага еднакво и църкви, и джамии, и синагоги. „На тази българска земя живеем всички заедно. Колкото сме по-единни, толкова сме по-силни. В България няма етнически проблем, ако не го създават партиите. Винаги, когато дойдат избори, някой - най-често ДПС, започва да разиграва етническата карта. Защо? Кой е забранил на българските мюсюлмани да говорят майчин език? Никой. Живеем заедно, работим заедно и партиите трябва да престанат веднъж завинаги да спекулират с етническото напрежение”, заяви Бойко Борисов.

„Случаят в Кара дере е пладнешки грабеж. И пощальонът Стойнев вчера има наглостта да казва, че Добрев подписал за Карадере. Ама как не ги е срам? Делян Добрев е подписвал писма, с които казва, че няма проблем в България да идват инвеститори, и че държавата е готова да им съдейства, без обаче да е говорено за никакъв конкретен обект, най-малкото пък за Кара дере“, подчерта лидерът  на ГЕРБ.

Според Борисов схемата на управляващите е да приписват техните грешки на ГЕРБ. „Винаги да се оправдават с някой и да бягат от отговорност. Именно правителството на ГЕРБ, в лицето на екоминистърката Нона Караджова, е направило всичко възможно, за да спре започнатите далавери от предходното правителство и с Кара дере, и с Камчийски пясъци, и с много други. Ние запазихме тези територии, а тези сега искат да си довършат това, което бяха започнали“, добави Бойко Борисов.

Той  посочи, че в последно време популизмът е нещо модерно сред политиците в България, но трябва да му се противодейства, защото иначе хората ще бъдат подлъгани.

Лидерът на ГЕРБ коментира и субсидиите за партиите. По думите му тези, които предлагат да няма субсидии, имат "черно финансиране" и искат да обрекат всички партии на обвързаност
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 10 години

Разликата е само в заплатите и стандарта на живот, който няма да се промени, докато начело стои една безпринципна коалиция, вълнуваща се само от личните си облаги, натрупани по време на целия преход. В изгодата е зрънцето, дето я държи неразрушима. Няма как милионерите - крадци да се съгласят някой да им държи сметка за далаверите, но те не разбират, че с манипулациите им вече е свършено, както и с наивниците, дето им се връзваха 25 години. Къде ли смятат да живеят Мая и Бареков. Преврата лъсна.

66

да каже

преди 10 години

Борисов да каже , кога Тодор Живков влиза в Затвора за Възродителен Процес

65

Chicho Pey

преди 10 години

И не ,че Борисов е "китка за мирисане",но и Стани,Шеф-а неслучайно изръси "Етническата карта" !

fallback